Thirrje e Hapur për Shkrimtarët e Rinj

(SHTYRJE E AFATIT) Konkursi i Shkrimtarëve të Rinj: Shfaqja e territorit të Kukësit përmes tregimeve të shkurtra Instituti i Kërkimeve Urbane ka kënaqësinë të shpallë të hapur konkursin për shkrimtarët e rinj. Konkursi me temë “Zbulo Kukësin”, organizohet si pjesë e projektit ECOROUTES dhe synon të inkurajojë dhe frymëzojë shkrimtarët e rinj që të eksplorojnë […]

Lexo më shumë
Kapitalizimi i Projektit Ndërkufitar OL

IKU organizoi një konferencë në Berat të dedikuar Ullishteve të Lashta të zonës, me qëllim ndarjen e njohurive dhe ekspertizës së fituar nëpërmjet projektit ndërkufitar OL. Ky projekt ndihmoi në promovimin e prodhimit të vajit të ullirit cilësor dhe të qëndrueshëm në rajon, duke identifikuar dhe promovuar praktikat më të mira. Gjatë konferencës, pjesëmarrësit u […]

Lexo më shumë
Kursi i anglishtes për sektorin e turizmit dhe mikpritjes

Instituti i Kërkimeve Urbane në bashkëpunim me Bashkinë Kukës ju fton të aplikoni për t’u bërë pjesë e kursit të gjuhës angleze për sektorin e turizmit dhe mikpritjes, i cili përmban 12 seanca të ndara në dy orë secila. Përmes këtij kursi, të rinjtë do të mësojnë si të përdorin anglishten në kontekstin e sektorit […]

Lexo më shumë
Video promovuese e Tepelenës – Cult2Routes

Në kuadër të projektit Cult2Routes “Zhvillimi i Turizmit Kulturor përmes Zbulimit të Shtigjeve Malore dhe Destinacioneve Kulturore në Zonën Ndërkufitare Shqipëri-Greqi”, u realizua një video promocionale e Tepelenës.

Lexo më shumë
Shtigje Kulturore dhe Natyrore në Tepelenë

Në kuadër të projektit “Cult2Routes“, të financuar nga Bashkimi Evropian përmes programit Interreg-IPA CBC Greqi-Shqipëri, IKU krijoi katër itinerare kulturore dhe natyrore në Tepelenë, të cilat ofrojnë një vështrim unik në historinë, kulturën dhe bukurinë natyrore të kësaj zone. Itineraret turistike janë ilustruar në hartat më poshtë. Shtegu Progonat – Ujëvara e Peshturës është një […]

Lexo më shumë
Inceneratorët në Shqipëri

Ing. Edlir Vokopola, Drejtor i Zhvillimit dhe Planifikimit te Instituti i Kërkimeve Urbane, ishte i ftuar në emisionin e gazetarit Mentor Kikia në MCN TV për të folur mbi inceneratorët në Shqipëri. Incineratorët janë tashmë një fakt, ato përfaqësojnë pasuri publike dhe një infrastrukturë të rëndësishme të financuar nga taksapaguesit shqiptarë. Për sa drejtësia bën […]

Lexo më shumë
Njoftim për Shtyp: Progres i Kufizuar në Fushën e Mjedisit dhe Ndryshimeve Klimatike në të gjithë Rajonin e Ballkanit Perëndimor

Komisioni Evropian ka publikuar Paketën e re të Zgjerimit për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë, e cila përfshin raportet e progresit mbi anëtarësimin e të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor. Të gjitha vendet paraqesin progres të pakët ose dhe deri në mungesë progresi në lidhje me përafrimin dhe zbatimin e politikave mjedisore të BE-së. Politikat ekzistuese […]

Lexo më shumë