Dita Ndërkombëtare e Tokës në Funarë – Video

Shqipëria është një nga vendet më vulnerabël ndaj ndryshimeve klimatike në Ballkanin Perëndimor. Bashkia e Elbasanit ka qenë veçanërisht e ndjeshme ndaj rreziqeve të klimës vitet e fundit. Projekti i fundit i IKU-t “Ndërtimi i qëndrueshmërisë klimatike të pyjeve përmes përshtatjes së bazuar në ekosistem” i financuar nga qeveria gjermane nëpërmjet GIZ Albania, adreson nevojat […]

Lexo më shumë
Teknikat e Vëzhguesve të Trajnuar – Video

Shumica e bashkive në qarkun e Elbasanit nuk kanë një sistem për menaxhimin e performancës për shërbimet publike vendore. Si rezultat, monitorimi i shërbimeve publike nuk kryhet në mënyrë sistematike. Strukturat komunitare nuk janë ngritur dhe pjesëmarrja e qytetarëve në proceset e vendimmarrjes ka qenë shumë e kufizuar. Ishte i nevojshëm krijimi i një metodologjie […]

Lexo më shumë
Teknikat e Vëzhguesve të Trajnuar

U organizua këtë javë konferenca përmbyllëse e projektit ‘Përmirësimi i Ofrimit të Shërbimeve Mjedisore nëpërmjet Teknikave të Vëzhguesve të Trajnuar’, ku u prezantuan rezultatet e arritura.

Lexo më shumë
Dita Botërore e Pyjeve

In the framework of the project “Promotion of Sustainable Management of Albania in the Network of Integrated Ecosystem Recovery”, supported by GEF and UN Environment, URI planted chestnut and acacia trees on World Forest Day, to help restore degraded land in Erseka.

Lexo më shumë
Z. Edlir Vokopola në Emisionin URA

Z. Edlir Vokopola, Drejtor i Zhvillimit dhe Planifikimit te Instituti i Kërkimeve Urbane, ishte i ftuar në emisionin URA për të folur mbi problematika mjedisore.

Lexo më shumë